Lefkada

ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΟΡΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ, Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΛΕΥΚΑ∆Α ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΑ ΦΛΑΣ ΤΗΣ ∆ΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ!

LEFKADA
ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1864, η Λευκάδα μαζί με τα άλλα Ιόνια νησιά, παραχωρείται επίσημα στην Ελλάδα. Το όνομά της, το πήρε απ' το ακρωτήριο Λευκάτα. Στην είσοδο του νησιού δεσπόζει το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Η εκκλησία της Αγίας Μαύρας, που βρίσκεται μέσα σε αυτό, διασώζεται πλήρως και είναι επισκέψιμη. Το 1963 ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το Σκορπιό, μια μικρή νησίδα απέναντι από το κοσμοπολιτικό Νυδρί της Λευκάδας, το οποίο έτσι απέκτησε παγκόσμια φήμη, φιλοξενώντας κατά καιρούς πλήθος προσωπικοτήτων απ' όλη την υφήλιο.Οι κάτοικοι της περιοχής, , έχτισαν προς τιμήν του Έλληνα εφοπλιστή, ένα άγαλμα, που κοσμεί την πλατεία του χωριού.

DISCOVER

Nidri

Το Νυδρί και η ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν το ∆ήμο Ελλομένου, βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Λευκάδας. Έχει εξαιρετικές φυσικές ομορφιές που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, τόσο στα παράλια, όσο και στο εσωτερικό. Ο μεγάλος απάγκιος όρμος του Βλυχού που εισχωρεί βαθιά μέσα στην ξηρά αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, φιλόξενο σε όλα τα σκάφη που ταξιδεύουν στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Κι απέναντι, στην άκρη του ορίζοντα, οι Ακαρνανικές ακτές πλαισιώνουν αυτή τη μοναδική, πανέμορφη εικόνα που κάθε ώρα της ημέρας είναι διαφορετική

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Έτοιμοι για μια βουτιά στον παράδεισο; Παραλίες με τιρκουάζ και πράσινα νερά, λευκή άμμος ή ψιλό άσπρο βότσαλο. Αχανείς εξωτικές παραλίες, όρμοι, βράχια κομμένα κάθετα, πεύκα που φτάνουν μέχρι το νερό. Κάθισμα, Εγκρεμνοί, Μύλος, Πευκούλια, Μύλοι, Αμμόγλωσσα. Και η σταρ του νησιού, το Πόρτο Κατσίκι. Κάθε βουτιά και κάθαρση. Κάθε παραλία και μία αξέχαστη εμπειρία.

BΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

Το Santa Maura βρίσκεται στο κέντρο του Νυδριού. Αυτό το τουριστικό θέρετρο δεν υστερεί σε τίποτα το οποίο θα κάνει την διαμονή σας άνετη και ξεκούραστη. Φαγητό, θάλασσα, ψώνια, ποτό, βόλτα στην φύση....στοιχεία αυτού του τόπου που τον κάνουν μοναδικό και κατάλληλο για ξέγνοιαστες διακοπές.

BOOK NOW

Μοναδικός μας στόχος είναι η άψογη εξυπηρέτησή σας, πάντοτε με επαγγελματισμό και ένα ζεστό χαμόγελο.Κάντε κράτηση γρήγορα και εύκολα!

TRAVEL

Ιθακη Κεφαλονια Μεγανησι

Από το Νυδρί και τη Βασιλική μπορείτε να κάνετε ημερήσιες κρουαζιέρες στα γύρω νησιά (Σκορπιό, Μαδουρή, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κάλαμο, Καστό) και τις όμορφες παραλίες τους, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα.


Subscribe to our newsletter

to get exclusive access to our news and offers